en    nl

Menukaart Lithos

Onze menukaart biedt, naast een aantal bekende traditionele schotels, een zeer ruim aanbod van heerlijke, pure, zeker niet alledaagse Griekse gerechten waarvan ook de fijnproevers onder u beslist zullen genieten.

We onderscheiden ons door het gebruik van verse producten van de allerbeste kwaliteit en in combinatie met onze unieke wijnkaart met Griekse wijnen is het een ware beleving.

Daarnaast maken we gebruik van het beste van Griekenland in de vorm van kruiden, specerijen, kazen en olijfolie om u de typische Griekse smaak en beleving te kunnen geven. Dat resulteert in authentieke Griekse gerechten, gepresenteerd op een hedendaagse manier.

Beleef met uw tafelgenoot(en) een culinaire ontdekkingsreis. Deel een keur van diverse koude, warme voorgerechten en/of hoofdgerechten.
Een combinatie van 3 tot 4 gerechten per persoon is doorgaans genoeg om uw tafel te vullen met heerlijke, traditionele en verrassend ‘andere’ Griekse lekkernijen.

Natuurlijk zijn wij u graag behulpzaam bij het maken van uw keuze!

Koude voorgerechten

 1. TZATZIKI Griekse yoghurt met komkommer, kruiden en verse knoflook   5,50
2. FETA Griekse schapenkaas   7,50
3. ELIES PIPERIES olijven en pepers in zuur   4,50
4. TARAMAS Griekse specialiteit van luchtig geklopte viskuit en aardappelen   7,00
5. DAKOS geroosterd brood met tomaat, ui, knoflook, basilicum en feta   5,50
 6. BEEF TARTAAR   9,50
7. GARIDES COCKTAIL garnaaltjes met cocktailsaus   9,50
8. PIKILIA gevarieerde schotel met diverse koude en warme voorgerechten 14,50
9. GTIPITI tot moussesalade opgeklopte feta (een beetje pikant)   7,50
10. MELITZANASALATA tot moussesalade opgeklopte aubergine met knoflook   7,50
11. LITHOS DIPS tzatziki, melitzana salata en gtipiti   7,50
12. CHORIATIKI SALATA Griekse boerensalade   8,50
13. TONO SALATA tonijnsalade   7,50
14. ROKKA SALATA Gemengde rucolamelange, cherry tomaatjes, croutons en Parmezaanse kaas   8,50
15. SALATA FILETTO slamix met gebakken ossehaaspuntjes en honing/mosterddressing 12,50
  KRUIDENBOTER   4,00
  Bij alle voorgerechten wordt stokbrood geserveerd.

Warme voorgerechten

16. STRIFTOPITES spiraalvormige taartjes gevuld met feta/zon- gedroogde tomaatjes en met spinazie/prei/feta   7,50
17. KOLOKITHOKEFTEDES Griekse courgette feta staafjes met tzatziki   7,50
18. BOUGIORDI twee soorten kaas, tomaten, pepers, olijven uit de oven   9,50
19. ORTIKIA STIFADO kwartelpootjes in heerlijke rode saus met uitjes 12,50
20. KEFTEDES gebakken gehaktballetjes met saus   7,50
21. DOLMADAKIA gevulde druivenbladeren met rijst, gehakt en overgoten met citroensaus   6,90
22. SAGANAKI FETA gebakken schapenkaas   8,50
23. SAGANAKI GARIDES gebakken scampies met fetasaus 13,50
24. GARIDES VOUTIROU garnalen in knoflookboter 12,50
25. SAGANAKI MIDIA gebakken mosselen met pikante rode saus of met fetasaus   8,90
26. WODINOS MEZES ossenhaasreepjes met bladspinazie, met yoghurt-mosterdsaus 14,50
27. KALAMARIA gebakken inktvisringen geserveerd met knoflooksaus   8,50
28. SAGANAKI KEFALOTIRI gebakken oude kaas   9,50
29. TIROPITAKIA MELI fillodeeg gevuld met feta, overgoten met honing   7,50
30. PMANITARIA GEMISTA reuzechampignons gevuld met gehakt en kaas   8,90
31. GAVROS SALTSA gebakken ansjovis in rode saus 10,50
32. GAVROS gebakken ansjovis   8,00
33. LAGANODOLMADES gevulde koolbladeren met gehakt en rijst   7,50
34. SIKOTAKIA gebakken kalfslever met uitjes 13,90
35. MELITZANES EN KOLOKITHAKIA gebakken aubergines en courgettes, geserveerd met tzatziki   7,50
36. SALIGARIA escargots met kruidenboter 12,50
37. OCHTAPODI SCHARAS vers gegrilde octopus 12,90
38. OCHTAPODI KRASATO verse octopus bereid met wijn 12,90
  Bij alle voorgerechten wordt stokbrood geserveerd.

Soepen

 
42. NTOMATOSOUPA vegetarische tomatensoep   4,50
43. KREATOSOUPA kruidige kalfsbouillon, met verse groente en stukjes kalfsvlees   6,50
44. FASSOLADA typische Griekse witte bonensoep   5,50
  Deze soepen worden met stokbrood geserveerd

Extra bijgerechten

46. RIZI rijst met tomatensaus   3,50
47. PATATES FOURNO aardappeltjes uit de oven   3,50
48. PATATES TIGANITES frietjes   3,00
49. GIGANTES grote witte bonen in tomatensaus   5,90
50. GIROS kleine stukjes geroosterd varkensvlees met uien   6,50
51. MIKRO TZATZIKI Griekse yoghurt met komkommer, kruiden en verse knoflook   3,50
52. LAGANO SALATA witte koolsalade   3,50
 

Voor onze kleine gasten

53. KINDERMENU MET KIPFILET kipfilet, friet en appelmoes  8,50
54. KINDERMENU MET GIROS giros, friet en appelmoes  8,50
55. KINDERMENU MET FRIKANDEL frikandel, friet en appelmoes  7,50
56. KINDERMENU MET SUZUKI 2 suzuki, friet en appelmoes  9,50
57. KINDERMENU MET KALAMARIA inktvisringen, friet en appelmoes 10,50
 

Vegetarische gerechten

58. GORTOMOUSAKAS vegetarische mousaka; ovengerecht bestaande uit aardappelen, aubergine, courgettes en kaas overgoten met bechamelsaus 16,50
59. KRITHARAKI Griekse pasta met tomatensaus en feta of gebakken champignons en parmezaanse kaas 15,00
60. VEGETARISCHE PIKILIA schotel van gevulde paprika, pastitsaki, dolmadakia, grote witte bonen en tzatziki 16,50
61. PASTITSIO ovengerecht bestaande uit lasagnebladen gevuld met spinazie en feta 17,50
62. SKIOUFIKTA Creteense pasta in groentesaus met feta 15,50
  Deze gerechten worden geserveerd met salade.

Visgerechten

63. LAVRAKI gegrilde zeebaarsfilet 22,50
64. LAVRAKI GEMISTO gegrilde zeebaarsfilet gevuld met gamba's in heerlijke vissaus met truffelpuree 28,50
65. BAKALIAROS gebakken verse kabeljauwfilet met gesmoorde spinazie 21,50
66. BAKALIAROS PLAKI verse kabeljauw in groentesaus, gesmolten kaas uit de oven (bereidingstijd 20 min.) 23,50
67. GARIDES SCHARAS 5 gegrilde ongepelde gamba’s 23,50
68. GARIDES PLAKI gepelde gamba’s in groentesaus, gesmolten kaas uit de oven 24,50
69. DIAFORA PSARIA gemengde visschotel, bestaande uit gebakken gamba’s inktvisringen, slibtongetje en zalm 24,50
70. GLOSSA gebakken zeetong 28,50
71. GLOSSA SPECIAL gebakken zeetong met garnaaltjes en champignons afgeblust met witte wijn 30,50
72. FILETTO SOLOMOS gegrilde zalmfilet 20,50
73. FILETTO SOLOMOS MET SKIOUFIKTA gegrilde zalmfilet met Creteense pasta 22,50
74. KALAMARIA gebakken inktvisringen 17,50
75. KRITHAROTO Griekse pasta met zeevruchten in witte saus 19,50
76. TSIPOURA FILETTO gegrilde doradefilet 22,50
77. TTHALASSA SCHOTEL (voor twee personen) gemengde visschotel bestaande uit zalmfilet, rode poonfilet, slibtongetjes, scampies en gebakken inktvisringen met knoflooksaus 54,50
  Deze gerechten worden geserveerd met friet en salade.

Traditionele Griekse gerechten

78. MOUSAKA ovengerecht bestaande uit aardappelen, gekruid gehakt, aubergine, courgettes en kaas overgoten met bechamelsaus 16,90
79. STIFADO een traditioneel stoofgerecht van gemarineerd kalfsvlees, sjalotjes met lichte nuances van kruidnagel en kaneel, afgemaakt met rode wijn, geserveerd met aardappelen uit de oven 18,50
80. THRAKIOTIKO typisch Grieks gerecht afkomstig uit Oost Thracië, bestaande uit kalfsvlees, aubergines, courgettes, paprika, aardappelen in tomatensaus en feta. Dit gerecht dankt zijn speciale smaak aan de aardewekpot waarin het wordt bereid. 19,50
81. PASTITSADA gestoofde lamschenkel in een marinade van gepelde tomaten, mavrodaphnewijn en Laurierblad, geserveerd met Griekse pasta en geraspte schapenkaas. Een geurig gerecht van het eiland Corfu. 18,50
82. KOKKINISTO MOSCHARI kalfsvlees in rode saus geserveerd met skioufikta (Creteense pasta).
Deze gerechten worden geserveerd met salade.
18,50
  Deze gerechten worden geserveerd met salade.

Pan gerechten

83. KOTOPOULO A LA CRÈME gebakken kipfilet met champignonsaus en truffelpuree 19,50
84. PSARONEFRI RODAKINO gebakken varkenshaas met perzik en truffelpuree 22,50
  Deze pangerechten worden geserveerd met salade.
85. TIGANIA WODINO gebakken ossenhaas, groenten en kruiden, afgeblust met Metaxa cognac (Bekri Meze) 23,50
86. TIGANIA ARNAKI gebakken lamshaasjes geserveerd met gesmoorde spinazie in een yoghurt-mosterdsaus 23,50
87. TIGANIA CHIRINO gebakken varkenshaas in roomsaus met champignons, groenten en uien 22,50
  Deze gerechten worden geserveerd met friet en salade.
   

Vlees van de grill

88. THESSALONIKI suzuki, suflaki, giros en mousaka 17,50
89. GIROS kleine reepjes geroosterd varkensvlees 14,50
90. BIFTEKI gekruid gehakt gevuld met schapenkaas geserveerd met giros 16,50
91. PAIDAKIA 5 gegrilde frenched lamskoteletjes 21,50
92. CHORIATIKO PLATO suzuki, suflaki, kalfslever en giros 17,50
93. SPLATEAU TOU MAGIRA ( voor 2 personen ) schotel met suzuki, varkenshaas, suflaki, mousaka en giros geserveerd met boerensalade 52,50
94. ERMIS suzuki, suflaki, kipfilet en giros 17,50
95. RHODOS suzuki, suflaki, varkenshaas, lamskoteletje en giros 19,50
96. SIKOTI gegrilde kalfslever 18,00
97. MIXED GRILL kipfilet, varkenshaas, lamshaas en ossenhaas 24,50
98. SUFLAKI KOTOPOULO 2 kipfiletspiezen en giros 16,50
99. MYKONOS bifteki, lamskoteletje, kipfiletspies en giros 18,50
100. LITHOS SCHOTEL ( voor 2 personen ) vis- en vleesschotel met zalmfilet, gamba’s, kalamaria, suzuki, Lamskotoletjes, kipfilet, suflaki en giros geserveerd met boerensalade 56,50
  Deze gerechten worden geserveerd met friet, tzatziki en salade.

Specialiteiten van het huis

101. SUFLAKI SPECIAAL gegrilde varkenshaas aan een spies en giros met champignonsaus 20,50
102. FILETTO ATHINA gegrilde lamshaasjes en giros 23,50
103. FILETTO APHRODITE gegrilde ossenhaas met champignonroomsaus 24,50
104. FILETTO KOTOPOULO kipfilet overgoten met kerriesaus 16,90
105. PAIDAKIA ARTEMIS sappige goed gekruid lamscarré
(bereidingstijd 25 minuten)
25,50
106. ORTIKIA 2 gegrilde kwarteltjes geserveerd met tzatziki 18,50
  Deze gerechten worden geserveerd met friet, sperzieboontjes en salade